joi, 29 ianuarie 2009

Prieteni dragi ....de departe .

Prieteni dragi ....de departe si totusi foarte aproape de sufletul meu. Am primit azi un mail de la o persoana draga ......e ciudat pt mine sa vad k sunt persoane la care le pasa , sa vad k sunt persoane care isi fac griji pt mine , bine , recunosc ca este pentru prima oara cand impartasesc o parte , o mica parte din ceea ce e in sufletul meu , de obicei ,pt toti cei din jurul meu fac "bine". Dar draga mea ,nu sunt un exemplu si nu sunt de piatra.......hmm ,as vrea sa fiu .......si in final as vrea sa spun k am invatat ceva in viata asta si k nu am facut umbra pamantului degeaba. E impresionant totusi sa vezi ca nu esti singur , desi ,VOI despre care vorbesc , prietenii mei , adevaratii mei prieteni ,voi stiti ca nu am nevoie de ajutor ,sunt prea mandra si prea orgolioasa , dar va iubesc pt ca vreti sa mi-l dati . Si, draga mea imi lipsesti enorm .....departe esti .....si totusi aproape de sufletul meu.

"Un prieten adevarat ,te prinde de mana si iti atinge sufletul."

Da.....din articolul de ieri despre linistea sufletului meu ,o singura persoana a inteles ca de fapt linistea asta sumbra ,neagra a sufletului meu ...este de fapt o durere imensa. Zambesc draga mea ...zambesc ...este prima oara cand cineva mi-a spus ..."chiar daca ascunzi ,sunt singura care stiu cat de mult te doare ......si as vrea sa-ti iau din durerea care o ai in suflet"...ma impresionat , desi draga mea ..ce sa faci tu ,cu durerea mea?...daca faci fata la a ta ..eu sunt fericita , durerea mea te-ar dobora si ....cine?daca nu tot eu trebuie sa te ajut sa te ridici. Dar iti multumesc din tot sufletul pt intentie si chiar daca nu mi-ai luat din durere ...ai alinat o mica parte.

miercuri, 28 ianuarie 2009

Silence of my soul.............

Liniste .....e liniste in sufletul meu , e liniste pt ca e pustiu? ...e liniste ca a obosit?...sau a amortit?...indiferent de motiv il simt linistit , o liniste sumbra ...la fel ca si linistea de afara ,ploaia care cade marunt ,noroiul care e peste tot ,chiar si in inimile noastre, frigul ...rece ,k si inimile noastre ....ciudat ma contopesc cu vremea de afara, urata ..ar spune alti ,eu o simt aproape , poate pt ca e ca si o gazda pt sufletul meu acum . Linistea si singuratatea imi da putere sa vad ca viata e frumoasa , chiar si atunci cand cei din jur te dezamagesc , poate neintentionat , poate eu astept prea mult de la ei , dar zilele astea mohorate ne dau speranta si dorinta sa ne straduim mai mult . E o liniste urata dar placuta in acelasi timp , simti cum iti relaxeaza fiecare muschi , iti ia greutatea care o simti pe umeri si iti goleste sufletul ..........si te simti liber ......ce n-as da acum pt un salt cu parasuta ....mi-ar da energie si putere pt un an intreg , hmm....ma multumesc pt moment cu un "raliu" pe strazile orasului ,cu muzica in care ma regasesc si poate o tigara.....si apoi sunt pregatita ...din nou. Dar sa ma bucur de linistea care a pus stapanire pe sufletul meu .......k nimic nu e vesnic si nu-ti trebuie mai mult de 0 secunda sa pierzi controlul ..din nou.

marți, 27 ianuarie 2009

Tata.......

Hmm.....multi ani cuvantul asta nu a insemnat mare lucru ......si parca acum de cand nu mai e ..incepe sa insemne tot mai mult . Cand cineva imi spunea ca semanam ..ma suparam , ma enervam ....uram ca exista cea mai mica posibilitate sa seaman cu el....si acum ? stau cu un bol de supa in fata (supa lui preferata) ...rece si realizez ca intradevar aveam obiceiuri comune , aceasi supa si rece .....apoi ma trezesc gandindu-ma la el dimineata la sase cand fac baie ,eram singurii din familie care faceam baie de placere dimineata. Cineva mi-a spus azi "esti nedescris de rea" ....poate, dar nu azi.....rea am fost cu tatal meu ,desi pot si acum sa spun cu mana pe inima ca eu am facut tot ce am putut pt el si mai pot sa spus ca a meritat rautatea mea dar si asa .......in final el a dat ce a fost mai bun si da ,am fost rea si ma condamn pt asta ...ca si-a cerut iertare de atatea ori, a incercat de atatea ori sa repare ceva ....iar eu ,nu am fost capabila sa-l iert , singura data in ultimi 25de ani cand inima ma lasat si ma indemnat la un gest tandru a fost ......la o ora de cand nu mai era printre noi ,a singura data in multi ,multi ani in care pot spune ca mi-a fost drag si chiar daca nu mai traia in momentul cand i-am mangaiat obrazul .....am simtit caldura ....caldura care nu a existat niciodata intre noi . Si desi i-am spus ca nu voi varsa nici o lacrima pt el .....am plans ......am plans pt ca atunci am realizat ca ...asa cu rautatea lui ...imi era drag si a plecat fara sa-i spun ca l-am iertat. Imi dau seama acum ...k semanam mai mult decat as fi crezut vreodata.

vineri, 23 ianuarie 2009

Blaxy Girls - Dear mama - EUROVION 2009

Parerea mea of course .....impresionanta melodia .Fetele chiar au potential ,sunt originale si mie personal mi-au placut de la primul hit "if you feel my love", dar melodia asta iti incalzeste inima , te face sa vezi ,ca de multe ori uiti importanta existentei celor din jur , te face sa dai un telefon si sa spui :multumesc ca existi in viata mea!!!

The truth will set you free....???

Adevarul te va elibera ........oare? Spunem de multe ori ce avem pe suflet ....adevarul "nostru"(nemultumirile noastre)...il spunem dupa indelungi "sedinte" cu noi insine .......sau il spunem la nervi , spunem ce avem pe suflet si ne simtim mai usori , mai linistiti , mai liberi ....cel putin pt un moment. De multe ori nu spunem prea mult ...nu ne impunem punctul de vedere ...nu cerem prea mult .....de la cei din jur . Si nu o facem ,de ce? ..pentru ca ne gandim prea mult la reactia celorlalti . Dar totusi fiecare avem doar o viata , deci e mai bine sa o traim asa cum simtim ,sa invatam in fiecare zi cate ceva, un prieten spunea:"in final....sa pot sa spun ca nu am facut umbra pamantului degeaba". Si ..nu vreau sa fiu rea din nou ,dar cine suntem noi ..sa judecam pe altii?....cine suntem noi , incat altii sa se sacrifice pt noi?........doar pt ca noi nu suntem de aceeasi parere . Bine nu "orice" este de inteles si acceptat dar aici intervin ............alegerile fiecaruia.

sâmbătă, 17 ianuarie 2009

Sunt rea pentru ca spun adevarul?......adevarul meu?

Da sunt.Sunt rea in ochii altora atunci cand spun adevarul ,dar oare de ce?....pt ca ei n-au curajul sa-l spuna,n-au curajul sa-l accepte .....sau pt ca doare? Sunt rea si "de gheata" in ochii unora?da..sunt ,dar de ce? ..pt ca stiu sa-mi ascund durerea ,dezamagirea si regretele, pt ca nu "strig" sa ma auda toti ,pt ca oricat de incovoiata as fi de durere stau dreapta cu zambetul pe buze . Sunt rea pt ca prefer adevarul dureros in locul minciunilor frumoase?, sunt rea pt ca nu ma uit in urma si vreau doar sa ma uit inainte?...da sunt .Sunt rea pt ca ma gandesc la toti fara sa-mi pese de mine?Da sunt rea .....rea fata de mine .Si....da sunt rea ,pt ca vad viata in alb si negru ,desi ....accept ca sunt persoane pt care exista si gri....... Sunt rea pt ca inteleg ce nu e de iertat si iert ceea ce nu inteleg ?...Da sunt.
"
Intelegerea este adesea un preludiu la iertare,dar nu sunt acelasi lucru....si de multe ori iertam ceea ce nu putem intelege , fiindca nu vedem alta cale si intelegem ceea ce nu poate fi iertat." Mary Therese McCarthy

vineri, 16 ianuarie 2009

Ce face omul in vreme de ...CRIZA???

Da ....ce face omul in vreme de criza?......isi face blog .....am ras singura ,nu e ironic?Dar trebuie sa ne ocupam timpul cu ceva , sa ne gasim o ocupatie ca sa nu gandim prea mult ......ce altceva sa facem ?....afara e frig , toata lumea se plange , iar daca te uiti la tv (mai ales la stiri )iti vine sa te sinucizi .....e o nebunie si asa suntem o tara de disperati si depresivi ...nu cred ca mai avem nevoie de sugestii......deci mai bine pasionat de net ...decat dependent de calmante.....

Intelegere si ...prioritati....

Intelegere...toata lumea vrea intelegere , toti vrem sa fim intelesi ,chiar daca de foarte multe ori nici macar noi nu ne intelegem . Dar traim intr-o lume egoista ,in care fiecare are prioritatile lui . Vrem sa ne inteleaga sotul /iubitul, familia , prietenii , colegii ,seful ......vrem ,vrem si vrem ...dar facem ceva pt asta ? desi sensul cuvantului "intelegere" difera la fiecare dintre noi ......si in final si intelegerea are limitele ei ,nu? .....aud destul de des in jurul meu ..."tu nu ma intelegi"...oare sa fie chiar asa? Eu zic ca de foarte multe ori INTELEGEM dar asta nu inseamna ca suntem si de acord.......dar cine suntem noi? cine ne da dreptul sa sustinem ca stim mai bine decat ceilalti.....consider ca asta inseamna intelegere ...sa repecti decizia celorlalti chiar daca nu esti de acord cu ea. Sa respecti deciziile si prioritatile fiecaruia .......si poate asa castigam respectul si poate .....mai multa importanta in viata celor din jur.....

joi, 15 ianuarie 2009

Ganduri de inceput....

....am urmat instructiunile si iata-ma ......m-am tot gandit si apoi mi-am spus "de ce nu?"....Sper sa fie un inceput bun ,desi sunt cam "pierduta in spatiu"....dar cine s-a nascut invatat,nu?.......