joi, 25 martie 2010

Eu si ...prajitura cu mere :)

Hm ..nu pot sa spun k mi-a placut vreodata , poate asta e si motivul pt care nu am facut decat la "cerere" sau pt cei carora stiam k ...le place. Desi a iesit foarte buna ...sau ma rog ..asa arata :) ,nu am gustat-o ,multe mere ,scortisoara si un strop de dragoste . Nici macar nu am fost tentata sa gust ...stiam k e buna , ...pacat pt ea k eram doar eu :)...

vineri, 19 martie 2010

Dor de mine ,dor de ...luni..

Oare ce o sa aduca primavara asta ?..vine cu ganduri bune ..pasnice ?mi-e dor de miresmele de primavara , dor de diminetzi racoroase dar cu soare ,dor de zilele de ...luni , dor de linistea din suflet , dor de sufletul meu ,dor de ...mine.

luni, 15 martie 2010

Un altfel de .."noapte buna"

Un altfel de .."noapte buna"...sau un alt inteles .Spus la ureche de fiinta iubita...de pitzigoii din viatza noastra e cred varianta cea mai placuta, calda pe care ne-o dorim sa o auzim in fiecare seara a vietzii noastre . Dar cum fiecare lucru are si parti bune si parti rele ,mai sunt si alte intelesuri ,din pacate nu la fel de placute pentru ...noapte buna .
...ramai cu bine .....

duminică, 14 martie 2010

Sunt femeie ...dar ma tratez :)

"Femeia este un rau grandios ,o placere platita scump ...." A.L.
E inca iarna ,am vazut ghiocei ,am auzit pasarele dar ..inca e iarna si e frig . Sunt friguroasa dar imi place sa port haine subtiri ...sunt puternica dar ador sa fiu alintata ...sunt femeie ,dar ma tratez ..ma iau la tranta cu decizii pe care mi-e greu sa le iau ,situatii complicate , alegeri taioase ,datorii grave ,credite incurcate ,cu suparari viguroase si dezamagiri pe masura. Toata viata m-am balansat intre decizii contrare ,am cantarit binele si raul invartindu-ma intr-un univers de contraste .Aleg mult si ...culeg prost.Incerc de o eternitate sa invat regulile comparatiei sanatoase dar tot nu izbutesc sa diferentiez binele de mai putin bine si raul de mai putin rau. Obosesc in incercari esuate de a ma defini, ma trezesc incercand stiluri in care nu ma regasesc , ma incapatanez sa iubesc barbati care-i vreau smulsi din lumi ce-mi sunt straine , ma dedic unor idealuri ce nu sunt ale mele si-atunci ma intreb hotarata sa rad , pregatita sa plang : ce tinute a vietii sa aleg primavara asta ?, ce conduite mature pt anotimpurile intelepciunii sa adopt?
E inca iarna ,mi-e frig ,dar ma incapatanez sa pot haine subtiri , ma invart ametitor intr-un univers de contraste ca intr-un carusel .., dar n-am curajul sa-l opresc , nu-ndraznesc sa vreau sa cobor ..oare mai putea opri? ..e tarziu ,mi-e frig si frica parca de nopti fara imbartisari dar ma mandresc in continuare cu gandul frumos k nu stiu sa iert , k nu pot sa uit .

marți, 9 martie 2010

Ma declar ..invinsa

Ma declar invinsa ..cel putzin pt ziua de azi . Invinsa de tot, toti si toate ....prea trista ,prea obosita sa mai lupt ,cel putzin azi ,de fapt numai azi ...maine e o alta zi si poate curand va fi din nou soare intr-o zi de luni .Azi ,nu am nici macar putere sa ma ridic ,iar lupta imi pare deja pierduta in multimea de ganduri negre care s-au adunat. Privirea trista si inghetata ....nu-mi iasa din minte si golul imens pe care l-am simtit a fost de ajuns sa....Nu -mi sta in caracter sa abandonez ,atata timp cat mai e un strop de speranta ,Vreau sa pierd cu capul sus,dar Azi ,azi mi-e greu sa recunosc k nu mai pot ,k nu mai am fortza sa mai lupt , k am pierdut incluv lupta cu mine insumi.

luni, 8 martie 2010

Love is a gift ...not an obligation.

Atunci cand iubesti , totul e minunat pana intelegi k dragostea este un dar si nu o obligatie . dragostea vine din suflet si e pura si chiar daca nu crezi in ea , ai fi fericit sa treaca si pe la tine macar o data in viata . Hmm....n-as putea iubii din obligatie ,n-as putea iubii din mila , dar as putea iubii ...fara raspuns si nu mi-ar fi frica de singurate . Pentru k in final ,nimic nu e vesnic .....nici macar iubirea nu e pt. totdeauna ,ar fi imposibil sa reziste atat :) ...sa vrei sa il iubesti pt. totdeauna si sa te iubeasca mereu ...imposibil , desi e posibil dar separat ,,adica ..ori sa il iubesti pt totdeauna ...ori sa te iubeasca mereu .....impreuna ..ar fi ca si diamantele ...rare.
Charles Dickens spunea in Marile sperante :
"Dragostea adevarata e credinta oarba ,umilinta fara preget supunere desavarsita ,incredere si daruire impotriva ta insuti,impotriva lumii intregi .Dragostea inseamna sa iti dai inima si sufletul intreg celui care ti le va zdrobi."

sâmbătă, 6 martie 2010

Prea mult de spus ...

Prefer sa tac ,atunci cand am prea mult de spus ! dar oare cum ramane cu scrisul ? De foarte multe ori gandurile oamenilor ...spuse cu voce tare ne socheaza si tot de foarte multe ori comportamentul celor apropiati ne face sa ne intrebam "cine e persoana asa?nu o cunosc!!!!!" Am vazut oameni k mine :) ....care in asemenea momente ...deschid gura sa vorbeasca si in final se rezuma la un simplu dat din cap care exprima de fapt multitudinea de raspunsuri pe care le-ai putea auzi ,...dar tot ce auzi este o aprobare in liniste a ce spui tu si un gest din cap care sunt sigura k exprima toata dezamagirea din suflet. Cum poti totusi sa-ti infranezi toate pornirile sa-ti amortesti reactiile , sa-ti calmezi nervii ...in liniste si sa ramai calm pt cei din jur ....toate abtinerile astea refuleaza cu siguranta candva ...si uneori in scris ...si uneori ranesti fara sa vrei persoane dragi , care probabil in secunda aceea ti-au gresit ,dar s-ar putea sa-i faci sa plateasca ....prea mult , nu k uneori nu ar merita-o dar ....din moment ce inca esti acolo ...inca pierzi timp si energie inseamna k ai acceptat situatia asa cum e si oamenii asa cum sunt .Situatiile se schimba ...oamenii nu .Si daca te uiti in trecutul tau ,ai sa realizezi cu uimire k nu e prima oara cand treci prin asemenea momente ...situatia diferita ...alti actori ..dar esenta e aceeasi . Si din nefericire si greselile pe care le vei face sunt aceleasi .

Uneori ..tacerea sau un mic gest poate insemna Totul . Cand ai multe intrebari ,astepti raspunsuri pe masura ,iar daca tot ce primesti e tacere ...uneori asta spune mai mult decat o mie de cuvinte . Imi place mult sa scriu si uneori scriu si ceea ce nu ar trebui ,dar mult mai mult imi plac discutiile directe , imi place sa analizez omul cand vorbesc cu el ,sa-i vad fiecare gest si fiecare reactie ....k sa-i invatz reactiile ,..k sa-l cunosc .....chipul unor oameni este k si o carte deschisa ...trebuie doar citita ....dar sunt si exceptii si sunt oameni pe care nu reusesti sa-i intelegi ,nu reusesti sa te apropii de ei , nu reusesti sa-i citesti .Cred k acestia nu sunt neaparat oameni rai ...ci doar singuratici .Sa invatam totusi sa respectam tacerea ....daca ai rabdare s-ar putea sa gasesti singur raspunsurile pe care le cauti.