miercuri, 26 mai 2010

"Adevarul poate fi ajustat"

....si e asa e ,totul e confuz ,care parte din "adevar" e reala si care nu .. as vrea sa gasesc un raspuns pe care sa-l pot intelege , adevarul poate fi de multe feluri si ..poate fi ajustat.Si poate uneori cand ai prea multe de spus ...e mai bine ..sa nu mai spui nimic.

duminică, 23 mai 2010

Iubire ...pe bucati...

E posibil oare ? poti iubi pe bucati ...omul care te iubeste azi ,poate sa fie strainul de maine ? Am citit postul urmator si ....hm, am ramas pe ganduri , ce trairi si sentimente , o sinceritate care doare , pt multi durerea celuilalt este prea mult ,prefera sa se desprinda si sa zboare decat sa ajute si sa lupte (indiferent daca iti inteleg sau nu durerea ,sau demonii care te chinuie) ,dar macar stii ...nu? Cel mai simplu e sa fugi ,sa te ascunzi , crezand k daca nu dai piept in piept cu prezentul vei uita trecutul si atunci trecutul nu va mai face parte din viitorul tau. Nici eu ,nu voi incerca sa inteleg lucruri care nu sunt de iertat si nici sa iert ceea ce nu inteleg , am facut-o de atatea ori incat nici eu nu mai stiu ce reprezint .. prezentul , trecutul sau viitorul ? ,din pacate viitorul e scris ...in prezent din cauza ..trecutului . Iar pt a schimba viitorul e nevoie de multa dorinta , putere , vointa si perseverenta ...si nu toti suntem dispusi sa luptam ,chiar daca ar fi pt fericirea noastra. Oricum ceea ce au am apreciat intotdeauna a fost sinceritatea......mi-a placut sinceritatea dureroasa din acest articol (mi-am dorit-o si eu candva ) , o sinceritate care are puterea de ati da aripi sa poti zbura din nou ......... " As vrea sa-ti pot cere ca iertandu-ma pe mine sa te ierti defapt pe tine, si sa-ti mai dai o sansa. Dar inteleg ca asta ar fi prea mult… pentru ca asta e defapt Crucea pe care o porti si o vei duce singura pana la capat. Iar eu nu voi fi acolo sa te iubesc asa cum stiu eu… adica pe bucati."

"n-am mai zburat demult…nu mai simt vantul
aripi au secat ,ratacindu-mi trupul

nori n-au mai vegheat ,asupra furtunii
nimic n-a mai plans ,sub razele lunii

in bratele tale ..am murit lent
incercand sa respir,...sa ma iert.."Meet The Sun

vineri, 21 mai 2010

Timpul .........

Timpul rezolva ceea ce noi nu putem , timpul este solutia care limpezeste uneori viata noastra , timpul ne arata ca uneori ,cei de langa noi ne sunt de fapt niste straini , timpul ne arata cat de naivi si prosti suntem uneori ,cat de repede unii ne castiga increderea pe care nu o merita si ,tot timpul, ne arata prietenii adevarati ....cati raman langa tine si cati aleg calea mai "buna"in momentele de cumpana ale vietii si ajungi sa vezi cat de putin ai valorat pt ei .
Dar timpul are o putere imensa ....in prima faza te ajuta sa uiti , apoi incet ,incet amintirile revin ,mai putin dureroase si incepi sa ...intelegi si sa ierti ....dar nu poti uita niciodata raul facut ...asta -i teoria , practica? ...ne omoara pe toti :). M-am tot gandit si analizat ...pot sa uit dar nu pot sa iert ..sau pot sa iert dar nu pot sa uit ..???...am obosit gandindu-ma care din ele e de fapt , k sa ajung sa-mi dau seama ...privind in urma .....ca nu pot sa uit si nu pot sa iert . Pot sa fac multe compromisuri , iar rabdare am cat pt zece vieti , dar ce ar trebui sa faca cei care m-au tradat pt ca eu, sa pot sa iert, sa pot sa uit.....? Sinceritate as spune si corectitudine dar si asa ....oricate regrete ar fi fost , nu pot sa spun cu mana pe inima :) , ca am uitat si iertat cu adevarat pe cineva . ...si nici nu cred k se va intampla vreodata . ....speranta, speranta ....crima si pedeapsa . Punct si de la capat ar fi un sfat bun.
Cam pesimista dupa inca o zi plina de evenimente cu ,care m-am obisnuit deja , zile agitate cu o liniste aparte totusi . Daca voi reusi sa dorm , promit sa scriu ceva mai vesel :) ...maine care daca mai stau putin devine ....azi... :)

miercuri, 19 mai 2010

Cand nu e nevoie sa spui nimic......

Ce usor e sa faci rau ...mult mai usor decat sa faci bine . Cu toata criza asta , cu toata agitatia in mediul privat ...la fel si in mediul bugetar acum ,nu mai vedem un zambet sincer. E trist sa te plimbi pe strada sa te uiti la toti cei care trec pe langa tine si sa constati cu dezamagire k ...lumea nu mai zambeste. Nu cred, k nu avem totusi si motive sa zambim, daca rascolim putin gasim ceva , pe cineva ...care ne poate aduce un zambet pe buze. :) . Ma gandeam acum si ......m-am trezit cu un zambet in coltul gurii.... muzica , eu vorbeam, ea vorbea ...masina scartaia ...ajungem pe malu Muresului ...parchez masina sus pe dig si ...liniste ...isi aprinde o tigara ,eu la fel ....lasam geamurile jos ,tot liniste si dupa cateva secunde ,minute ...ne uitam una la alta si radem ...stiu ce gandeste intotdeauna , sa stam impreuna privind cerul innorat , sa simti aerul rece si umed ,miros de cerry de la tigara mea si ...sa nu spui nimic. Sa stai in liniste ,sa nu spui nimic si totusi dupa cateva minute ne-am simtit de parca am fi povestit ore.....cred k asta inseamna prietenia adevarata ...cand nu e nevoie sa spui nimic . Dar ma bucur ca cel putin noi reusim sa zambim chiar si atunci cand am plange ....hmm (cel putin stiu, k eu reusesc sa te fac sa razi chiar daca plangi si chiar daca nu esti langa mine) , dar poate trebuie timp pt ca cineva sa te cunoasca atat de bine(asa k ai si tu putin mai multa rabdare) ....cel putin asa mi-ai spus :) . Desi k sa ma faci fericita nu trebuie sa ma cunosti ......dar k sa ma faci sa sufar e nevoie sa sti ce ma doare si pt asta trebuie sa ma cunosti ......si de asta am spus la inceput ,E mai usor sa faci rau decat sa faci bine ...egoismul si durerea fiecaruia e mai mare si uitam de cei de langa noi si nu ne pasade ei, chiar daca uneori k sa obtii un zambet de la cei dragi , nu ai nevoie decat de cateva secunde din timpul tau si vointa , pt k nu costa nimic.........

marți, 18 mai 2010

Jumatatea mea...'Cand te voi gasi inseamna ca mai cautat.."

"Reiau acum povestea aia veche cu sufletul pereche
Se zice ca fiecare are undeva, undeva in lumea asta,Jumatatea sa.
Eu, deocamdata, imi impart singuratatea-n doua:
Iau eu jumatate si jumatate imi las mie.
Ce bine o sa-mi fie, deocamdata.
Da' stiu c-odata si-odata trebuie sa te gasesc.
Recunosc, n-am puterea sa te recunosc.
Jumatatea mea, cantecul asta-i pentru tine,
Asculta-l bine si cauta-ma tu...
Cand voi veni, inseamna ca m-ai chemat
Cand te voi auzi, inseamna ca m-ai strigat,
Cand voi fi, inseamna ca m-ai dorit,
Cand te voi gasi, inseamna ca m-ai cautat.Cauta-ma tu ...
Si daca e asa si cred ca e asa
Inseamna ca pan' acum, jumatatea mea,
Am trait pe jumatate, am visat pe jumatate
Si am pierdut o jumatate din viata fara sa-mi dau seama.
Crezi ca-i simpla drama, gandeste-te,In definitiv e si a ta.
Recunosc, n-am puterea sa te recunosc.
Jumatatea mea, cantecul asta-i pentru tine,
Asculta-l bine si cauta-ma tu.. ..."

luni, 17 mai 2010

"Nu as putea fi ,cu un barbat care nu m-ar adora."

Nu as putea fi sau iubi niciodata o persoana care nu m-ar adora . Poate suna ipocrit , egoist sau pur si simpu ciudat dar la unii dintre noi asta e un adevar . Cine esti ,cum esti , cat de bun sau cat de rau , frumos sau urat, ciudat sau normal .....toate astea ,nu au primul cuvant. Primul factor in luarea multor decizii , primul lucru care ne deschide inima este de fapt ...daca ma simt sau nu iubita. Nu k sentimentele mele nu ar fi importante ....dar sentimentele mele nu au nici o importanta uneori , nu impun , nu cer si nu doresc de la nimeni ,nimic ce nu vine din suflet. Sentimentele celorlalti au fost intotdeauna mai importante pt mine decat ale mele , dar am dat si facut ,TOT cand m-am simtit adorata .Fara sentimentul asta ......totul e pierdut. Cuvantul "obligatie" pt mine nu exista , prefer singuratatea sufletului meu si iubirea prietenilor adevarati. Fericirea unui suflet ,zambetul nesigur ..... m-au facut fericita, fericita k am putut face ceva frumos , fericita k am putut aduce zambet pe chipul tau nesigur , fericita pt k stiam k aprobarea celorlalti iti va da mai multa incredere , desi ...niciodata nu te-am mintit :) (spune-mi k gresesc draga mea.. :) . Sa revenim ....pt multi conteaza k ei, sa iubeasca in primul rand , eu daca ar fi sa aleg , as alege k, prefer sa fiu iubita decat sa iubesc , poate de asta "iubirea" nu a fost niciodata ceva important pt mine , dar viata ne invata multe si cand ne asteptam mai putin ne da niste lectii pe care nu le uitam veci ,cu fiecare suferinta iei cate o parte din suflet si il ascunzi undeva intr-un coltisor al mintii ....pana cand nu mai ramane nimic .... iar metoda asta te face imun la tradare , te face neincrezator in ceilalti , iar singur...nu vei mai gasi niciodata "way back in to love" Sunt oameni care reusesc sa te faca sa gasesti toate partile sufletelului tau ,chiar daca nici tu nu mai stiai unde le-ai ascuns si te ajuta sa le aduni si sa gasesti drumul inapoi ....spre un suflet intreg..un trandafir care , udat cu multa dragoste ar mai putea inflori ( prea frumos spus...din partea cuiva care nu mai crede k exista iubire ) . Dar drumul e greu ,iar daca nu esti dispus sa stai alaturi pana la capat , s-ar putea sa faci mai mult rau decat bine. Nu iubesc din obligatie , mila sau k ,asa ar trebui , iubesc pt k iubesc ,iubesc pt asta simt si Nu vreau sa fiu "iubita"din obligatie, datorie sau...alte tampenii (asta e pt cei slabi , nu mi-e frica de singuratate )tot ce astept de la ceilalti este sinceritate , prefer un adevar dureros ,decat o minciuna frumoasa si o "moarte" lunga. Si totul a pornit de la ...NU POT sa fiu , sa stau , sa iubesc un barbat care nu m-ar adora.

Fara timp si fara ...chef.

Vreau sa scriu de cateva zile bune ...ma pregatesc , simt k am ceva de spus si vreau sa spun , apoi din lipsa de timp k si acum ...imi spun "mai tarziu" , dar mai tarziu nu mai am chef , nu mai am chef sa rascolesc iar sufletul ....sa-i aduc iar aminte de lucruri care il dor si atunci "mai tarziu" se transforma in "niciodata". De cele mai multe ori nici nu stii cum e mai bine ...sa le rascolesti pana devii imun la ...tradare , sau sa lasi timpul sa vindece ceea ce tu nu poti vindeca ?