sâmbătă, 6 martie 2010

Prea mult de spus ...

Prefer sa tac ,atunci cand am prea mult de spus ! dar oare cum ramane cu scrisul ? De foarte multe ori gandurile oamenilor ...spuse cu voce tare ne socheaza si tot de foarte multe ori comportamentul celor apropiati ne face sa ne intrebam "cine e persoana asa?nu o cunosc!!!!!" Am vazut oameni k mine :) ....care in asemenea momente ...deschid gura sa vorbeasca si in final se rezuma la un simplu dat din cap care exprima de fapt multitudinea de raspunsuri pe care le-ai putea auzi ,...dar tot ce auzi este o aprobare in liniste a ce spui tu si un gest din cap care sunt sigura k exprima toata dezamagirea din suflet. Cum poti totusi sa-ti infranezi toate pornirile sa-ti amortesti reactiile , sa-ti calmezi nervii ...in liniste si sa ramai calm pt cei din jur ....toate abtinerile astea refuleaza cu siguranta candva ...si uneori in scris ...si uneori ranesti fara sa vrei persoane dragi , care probabil in secunda aceea ti-au gresit ,dar s-ar putea sa-i faci sa plateasca ....prea mult , nu k uneori nu ar merita-o dar ....din moment ce inca esti acolo ...inca pierzi timp si energie inseamna k ai acceptat situatia asa cum e si oamenii asa cum sunt .Situatiile se schimba ...oamenii nu .Si daca te uiti in trecutul tau ,ai sa realizezi cu uimire k nu e prima oara cand treci prin asemenea momente ...situatia diferita ...alti actori ..dar esenta e aceeasi . Si din nefericire si greselile pe care le vei face sunt aceleasi .

Uneori ..tacerea sau un mic gest poate insemna Totul . Cand ai multe intrebari ,astepti raspunsuri pe masura ,iar daca tot ce primesti e tacere ...uneori asta spune mai mult decat o mie de cuvinte . Imi place mult sa scriu si uneori scriu si ceea ce nu ar trebui ,dar mult mai mult imi plac discutiile directe , imi place sa analizez omul cand vorbesc cu el ,sa-i vad fiecare gest si fiecare reactie ....k sa-i invatz reactiile ,..k sa-l cunosc .....chipul unor oameni este k si o carte deschisa ...trebuie doar citita ....dar sunt si exceptii si sunt oameni pe care nu reusesti sa-i intelegi ,nu reusesti sa te apropii de ei , nu reusesti sa-i citesti .Cred k acestia nu sunt neaparat oameni rai ...ci doar singuratici .Sa invatam totusi sa respectam tacerea ....daca ai rabdare s-ar putea sa gasesti singur raspunsurile pe care le cauti.

2 comentarii:

  1. felicitari frumos spus!
    mi-aduc aminte de o replica,, auzita sau citita undeva .. nici nu mai are impoprtanta acum... care spunea ceva de genul:,,vorbeste-mi sa pot sa te vad..,,
    aaaa, sa nu uit. O floare in dar de Ziua mamei.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc pt floare...:) . voacea unei persoane dragi iti poate reproduce in minte fiecare trasatura a chipului ei ,o simti mai aproape de tine ....si iti aduce caldura in suflet ..(asta in cazul in care nu se cearta cu tine :) )

    RăspundețiȘtergere